maanantai 12. huhtikuuta 2010

Jari Tervon kolumni ja Taco Bellin chihuahua

Koska tänään puhuttiin muun muassa etnisestä ruuasta, voivat innokkaimmat kuunnella Jari Tervon lyhyen (5 min.) radiokolumnin suomalaisesta ruokakulttuurista - tai oikeastaan sen olemattomuudesta - klikkaamalla tästä*. Oletteko samaa mieltä Tervon kanssa?

Gaytánin artikkelissa käsiteltiin myös Taco Bellin maskottia, meksikolaisittain englantia puhuvaa chihuahuaa, joka on aiheuttanut närkästystä monien amerikkalaisten ja meksikolaisten keskuudessa. Epäsensitiivistä sterotyypittelyä vai sympaattista mainontaa? Katso ja mieti.

* Tervon kolumni on kuunneltavissa 19.5.2010 asti.

4 kommenttia:

 1. Aivan pakko lisätä tänne vielä yksi ruokaan liittyvä video, jossa aiheena jotkut tänäänkin käsitellyt aiheet:
  http://www.dailyape.com/
  Sieltä sivulta se ensimmäinen eli alempi video eli:
  Facts About Finland
  Episode 1 Food & Gastronomy

  VastaaPoista
 2. Tervo yrittää provosoida, mietinpä vaan että monessako nepalilaisessa suurtalouskeittiössä Tervo on syönyt. Sitä paitsi Ilokiven suurtalousruoka on hyvää! Tuosta Taco Bellin mainoksesta ei mulle ainakaan olis tullu mitään loukkaavia viboja, poliittisessa korrektiudessakin voi mennä liian pitkälle. Johanna H.

  VastaaPoista
 3. Hyviä pointteja Johanna. Yritin itse miettiä, että loukkaantuisivatko suomalaiset, jos ulkomailla suomalaista ruokaa mainostaisi suomenpystykorva. Ehkä se olisi pikemminkin hauskaa - ja oltaisiin tietysti otettuja ettää saadaan huomiota.

  VastaaPoista