sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Sana on vapaa!

Kommentoikaa tähän (klikatkaa kommenttilinkkiä alla), jos mieleen tulee mainittavaa kurssin suhteen. Kommentit voi jättää nimettömänä valitsemalla valikosta "Komentti nimellä" vaihtoehdon "nimetön."

2 kommenttia:

 1. Kiitoksia Jukalle ja muille osallistujille mielenkiintoisesta kurssista.

  Kuten aikaisemmissa yhteyksissä on todettu niin blogi-pohjaisella kurssilla on omat hyvät puolensa. Tietoa voidaan jakaa toisille myös luentojen ulkopuolella ja parhaassa tapauksessa blogiin syntyy mielenkiintoisia ja ymmärrystämme lisääviä keskusteluja. Sen kautta voi myös helposti jakaa hyviä linkkejä ja onhan asia myös niin, että vuonna 2010 internetin ja multimedian antamia mahdollisuuksia ei voida enää sivuuttaa opetusmenetelmiä valittaessa. Rohkaisenkin tässä yhteydessä laitoksemme henkilökuntaa mahdollisuuksien mukaan lisäämään juuri tämän tyyppistä opetusta.

  Kommentoinpa tähän samaan postiin myös ryhmäkertauksen vastauksia.
  Ne olivat kertakaikkiaan mainiota luettavaa. Tabuaiheissa komppaan Jukkaa ja ne olivat kyllä innoittavan inhoittavia... Niin ja muista vastauksista silmääni pisti otsikko:

  Etnologian nousu ja tuho. Hermeneutiikan hyödyttömyys innovaatioyhteiskunnassa.

  Tämä otsikko pistää meidät etnologit tosiaankin ajattelemaan omaa asemaamme yhteiskunnassa. Sinällään otsikon mukaisen tutkimuksenhan voisi tehdä jo nyt. On nimittäin selvää, että rahoituksemme on menossa markkinavetoisempaan suuntaan ja "humanistihörhöjä" ei ehkä nähdä yhteiskunnan voimavarana vaan taakkana. Onneksemme tulevaisuutemme on kuitenkin meistä itsestämme kiinni. Yhteiskunta ei anna meille almuja vaan meidän on itse tehtävä olemassaolomme tärkeäksi yhteiskunnassamme.

  Hyvät kesät kaikille

  VastaaPoista
 2. Yhdyn Jyrin kiitoksiin Jukalle ja muille kurssilaisille! Maanantaiaamuna olisi luullut olevan ankeaa herätä luennolle, mutta keskusteleva ilmapiiri ja mielenkiintoiset aiheet motivoivat erittäin paljon!

  Blogi toimii hyvin opetusmuotona, ja keskustelut luennolla on aina mielenkiintoisempia kuin pelkkä kuunteleminen (omaa ääntäni rakastavana luonnollisesti pidän siitä että pääsen ääneen).

  Hyvää kesää kaikille! Meitsi lähtee Marokkoon!

  Johanna H.

  VastaaPoista